Coś dla łasuchów
Jednak Wielkanoc to nie tylko dania obiadowe, oparte o wyrafinowane i elegancko podane mięsa. To również pyszne, słodkie wypieki, które kuszą nasze zmysły, gdy tylko znajdą się w piekarniku lub gdy przekroczymy prób domu, w którym planujemy celebrować świąteczny czas. Mazurki, babki, serniki – to pierwsze pozycje na liście słodkiego menu, które przychodzą do głowy.
Oprócz tych tradycyjnych przepisów warto czasem poeksperymentować, aby nieco zmienić smaki, do których od lat przyzwyczajeni są domownicy. Nawet subtelna zmiana potrafi zrobić piorunujące wrażenie. Dodając do klasycznej babki Suszonych Śliwek marki Kresto uzyskamy efekt, który na pewno zaskoczy degustujące osoby. Na pierwszy rzut oka bowiem babka nie będzie specjalnie różniła się od tego wypieku, który co roku gości na stole, jednak po spróbowaniu odkryta zostanie tkwiąca w środku tajemnica. Jeśli chcemy nieco unowocześnić świąteczne menu zaproponujmy gościom rzadziej spotykane na wielkanocnym stole przysmaki.
W roli tej doskonale odnajdą się np. tak popularne w ostatnich latach muffinki. Ich słodycz doskonale zrównoważy np. kwaskowata, suszona Żurawina marki Kresto, którą można dodać do ciasta, jak i wykorzystać do dekoracji babeczek.
Świąteczne dni są wyjątkowe – zarówno po względem duchowym, rodzinnym, jak i tym bardziej przyziemnym, związanym z doznaniami smakowymi. Wyjątkowe dania i wypieki potrafią doskonale uświetnić ten czas. Z Suszonymi Morelami, Śliwkami i Żurawiną marki Kresto możemy mieć pewność, że podniebienia naszych bliskich jeszcze przez długi czas będą pamiętać fantastyczny smak świątecznych potraw.