Pizza z cukinią, kozim serem i ziołami
Składniki dla 4 osób:
- 300 g ciasta na pizzę
- 500 g przecieru pomidorowego Valfrutta
- 300 g cukinii
- 400 g koziego sera
- 20 g szczypiorku
- 2 łyżki oliwy z oliwek Olitalia
- sól i pieprz
- listki świeżej bazylii
- oregano
Sposób przygotowania:
Cukinię wraz ze skórką kroimi na cieniutkie paseczki, wkładamy do półmiska i doprawiany solą i pieprzem. W misce mieszamy ser kozi z posiekanym szczypiorkiem, solą i pieprzem. Kulki serowe zawjiamy w plasterki cukinii. Rozwałkowujemy ciasto na pizze formując kilka mniejszych pizz. Na spód ciasta wlewamy przecier pomidorowy Valfrutta, posypujeme go delikatnie oregano, a następnie na wierzch kładziemy kilka rolek z cukinią i serem. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 20 minut. Gotowe danie dekorujeme listami bazylii.