Tartaletki z owocami

tartaletki-z-owocami-1

Składniki:
Ciasto:
- 250 g mąki pszennej
- 1/2 kostki schłodzonej margaryny Palma z Murzynkiem
- 1/4 szklanki zimnej wody
- 1 łyżka oleju
- szczypta soli


Krem:
- 250 g serka mascarpone
- 250 ml śmietanki kremówki
- 4 łyżeczki cukru pudru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- garść borówek

Sposób przygotowania:
Ciasto szybko zagnieć, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na ok. 30 minut. Nagrzej piekarnik do temperatury 175˚C. Foremki wysmaruj margaryną Palma z Murzynkiem, oprósz mąką i wylep ciastem. Ciasto nakłuj widelcem w kilku miejscach i wstaw foremki do piekarnika na ok. 10-15 minut. Piecz na złoty kolor. Aby przygotować krem, wymieszaj serek mascarpone ze śmietanką, cukrem pudrem, cukrem waniliowym i rozpuszczoną żelatyną. Puszystą masę przełóż do wystudzonych tartaletek z ciasta i udekoruj borówkami lub innymi ulubionymi owocami.