Łosoś z czerwoną porzeczką

losos-z-czerwona-porzeczka-1

Składniki:
- 2 filety łososia-po 150g każdy
- sól morska
- Kamis Specialite Przyprawa do ryb
- szklanka czerwonej porzeczki
- łyżka brązowego cukru
- pół szklanki listków mięty
- łyżeczka miodu
- łyżeczka soku z cytryny
- pieprz

Przygotowanie:
Porzeczki rozgnieść widelcem, wymieszać z cukrem i odstawić na godzinę. Łososia oprószyć solą i przyprawą do ryb Kamis. Mięte posiekać, wymieszać z porzeczkami, dodać miód, cukier, sok z cytryny i pieprz - gotować około 5 minut, aż sos zgęstnieje. Sos zmiksować i przetrzeć przez sito. Łososia grillować (na grillu elektrycznym lub patelni grillowej) przez około 3-4 minuty z każdej strony. Polać sosem, udekorować świeżymi porzeczkami i listkami mięty. Podawać z pieczywem.