Grillowane kiełbaski z cebulką i ziemniaczkami

grillowane-kielbaski-z-cebulka-i-ziemniaczkami-1

Składniki:
- 8 „Kiełbasek Mazurskich” wędzonych ZM Pekpol
- pół szklanki piwa
- 4 duże ziemniaki
- 2 cebule
- natka pietruszki
- olej
- sól
- pieprz
- tacki do grillowania


Wykonanie:
Obrane i opłukane ziemniaki pokrój na ćwiartki. Cebule obierz z łupin, pokrój na grube plasterki. Na tackach ułóż kiełbaski, pokrojone ziemniaki i plasterki cebuli. Warzywa skrop olejem. Tacki ułóż na grillu. Grilluj kiełbasę i warzywa aż się przyrumienią. W czasie pieczenia kiełbaski 2-3 razy polej piwem. Gotowe warzywa dopraw solą i pieprzem, posyp posiekaną natką pietruszki.