Pęczak ze szparagami, jajem sadzonym i grzybami

peczak-ze-szparagami-jajem-sadzonym-i-grzybami-1

Składniki:
- 100g kaszy pęczak
- ½ pęczka zielonych szparagów
- 2 jaja
- 2 garście pieczarek
- 5 dużych boczniaków
- 1 cebula biała
- natka pietruszki
- 100g masła
- sos sojowy Kikkoman
- TABASCO® Original


Wykonanie:
Ugotować w garnku kaszę pęczak. Pieczarki i boczniaki oczyścić i  pokroić (pieczarki w cząstki, a boczniaki w ok. 2 cm paski). Cebulę posiekać w drobną kostkę. Szparagi umyć dokładnie pod bieżącą wodą, obrać z łusek, odłamać zdrewniałe końcówki i pokroić na ok. 4cm kawałki. Na patelni, na maśle podsmażyć cebulę, aż będzie skarmelizowana. Zdjąć z patelni i usmażyć pieczarki, następnie zdjąć je z patelni i usmażyć boczniaki. Pod koniec smażenia dodać pieczarki, cebulę, szparagi i dusić, aż szparagi będą miękkie. Dodać uprzednio ugotowany pęczak, doprawić sosem sojowym, sosem TABASCO® i posypać natką pietruszki. Po zdjęciu dania z patelni, usmażyć na niej dwa jajka sadzone i podawać razem z kaszą.