Jak lekko i jak orzechowo
Amatorzy chrupania i zajadania smakołyków podczas seansów filmowych od niedawna mogą to robić bez zbędnego zamartwiania się o liczbę przyjętych właśnie kalorii.
Orzeszki ziemne bez soli albo te prażone bez tłuszczu to propozycja dla wszystkich tych, którzy dbają o linię, a jednocześnie nie mogą odmówić sobie chwili przyjemności.
Chrupanie w towarzystwie
Przekąski takie jak słone paluszki czy popcorn stały się nieodłącznym towarzyszem wielu rodzinnych spotkań, gdzie wszyscy niezależnie od wieku chętnie je chrupią. Pasują także na młodzieżowe imprezki lub przyjęcia urodzinowe dla dzieci, choć pewnie młodszym imprezowiczom bardziej spodobają się nowości w rodzaju crixów lub crispersów. Dobrze jest także mieć zapas czegoś do chrupania w kuchennej szafce na wypadek niespodziewanych gości. Mogą to być na przykład różnego rodzaju mieszanki orzechowe, prażony słonecznik, paluszki solone lub orzechy szlachetne, które świetnie wkomponują się w każde spotkanie.
Dietetyczne chrupanie
W ostatnich czasach jednak coraz częściej zaczynamy liczyć kalorie, a w naszym otoczeniu zaskakująco szybko rośnie liczba osób na diecie. Dla nich wszystkich producenci pysznych przekąsek do chrupania modyfikują gamy swoich produktów, tak aby osoby będące na diecie lub po prostu zdrowo się odżywiające również mogły raczyć się ich smakiem. Na przykład firma Felix proponuje nam fistaszki prażone bez użycia tłuszczu ani soli. Równie dietetyczna jest mieszanka migdałów, fistaszków i nerkowców przygotowanych przez Felixa bez smażenia i bez żadnych dodatków. Zapakowane w wygodne pojemniki, dają się łatwo wyeksponować na stole i biurku. Takie dietetyczne przekąski można bezkarnie chrupać nie szkodząc, a wręcz pomagając naszemu zdrowiu, dzięki cennym minerałom i pierwiastkom, jakie zawierają. Także - smacznego!