Lasagne z łososiem i szpinakiem

lasagne-z-lososiem-i-szpinakiem-1

Składniki dla 4 osób:
- 12 arkuszy makaronu Lasagne Arrighi
- 400 g sosu beszamelowego
- 400 g świeżego łososia
- 500g szpinaku mrożonego (w liściach)
- szczypta gałki muszkatołowej
- szczypta pieprzu i soli    
- oliwa z oliwek extra vergine Olitalia


Sposób przygotowania:
Szpinak uduś ok 10 min. na oliwie z oliwek przyprawiając solą i pieprzem. Nie redukuj wody - wchłonie w płaty makaronu podczas pieczenia. Łososia pokrój na plastry.
Rozgrzej piekarnik do 180oC. Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą z oliwek. Na spodzie ułóż cienką warstwę szpinaku, następnie płaty lasagne, warstwę beszamelu i warstwę łososia i szpinaku. W tej kolejności ułóż 3 warstwy kończąc warstwą beszamelu. Piecz w rozgrzanym piekarniku ok 40 minut pod przykryciem.