Ser, boczek i makaron!

ser-boczek-i-makaron-1

Składniki:
- Międzybrodzki Makaron kolanka – 250 g
- Starty żółty ser – ok. 1 szklanki
- Boczek – 5 plastrów
- Mleko – 2 szklanki
- Masło – 1 łyżka
- Natka pietruszki/szczypiorek
- Sól, pieprz, gałka muszkatołowa


Wykonanie:
1. Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu, a następnie odcedzamy i hartujemy zimną wodą.
2. Do małego garnka wlewamy mleko, dodajemy masło, sól i gałkę muszkatołową. Całość gotujemy, aż zrobi się sos.
3. Dodajemy starty ser i mieszamy. Zdejmujemy garnek z gazu i czekamy około 5 minut.
4. Na rozgrzanej patelni smażymy boczek.
5. W dużej misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki (makaron, sos i boczek).
6. Na koniec posypujemy wszystko natką pietruszki lub szczypiorkiem.