Przepis na pełnoziarniste naleśniki zapiekane z wegeteriańskim paprykarzem
Składniki
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody
- 1 jajko
- 0,5 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki mąki pszennej razowej
- 1 słoik paprykarza wegetariańskiego z kaszą jaglaną Primavika
- 1 słoiczek hummusu paprykowego Primavika
- olej do smażenia
- 3 łyżki śmietany
- szczypta soli
Jak przygotować
Wymieszać składniki ciasta na gładką masę. Następnie usmażyć cienkie naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
Naleśniki posmarować cienko paprykarzem i zwinąć w rulon. Ułożyć jeden obok drugiego w naczyniu do zapiekania. Trzy łyżki humusu paprykowego wymieszać ze śmietaną i posmarować po wierzchu. Zapiec w rozgrzanym piekarniki do 180ºC przez 20 minut. Naleśniki podawać z humusem jako sosem. Szybko, smacznie i zdrowo!