Makaronowa zapiekanka

makaronowa-zapiekanka-1

Składniki:
- Międzybrodzki Makaron rurki - 500 g
- Tuńczyk w sosie własnym – 1szt.
- Przecier pomidorowy – 1 słoik
- Starty ser – 250g
- Cebula czerwona – 2 szt.
- Kukurydza w puszce – 1 szt.
- Śmietana-200ml
- Jajko- 1 szt.
- Natka pietruszki -2 łyżki
- Oliwa
- Sól, pieprz


Wykonanie:
1. Makaron gotujemy  al dente.
2. Do odcedzonego makaronu dodajemy tuńczyka, kukurydzę, połowę sera oraz drobno posiekaną cebulę i natkę pietruszki.
3. Wszystko dokładnie mieszamy.
4. Jajko mieszamy ze śmietaną, dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy solą i pieprzem.
5. Formę do zapiekanki smarujemy oliwą, wykładamy makaron i zalewamy sosem.
6. Całość posypujemy startym serem i zapiekamy 15-20 minut w temperaturze 180 st.
Smacznego!