Sałatka z kokardkami

salatka-z-kokardkami-1

Składniki na 4 porcje:
•    350 g makaronu kokardki Arrighi
•    250 g pomidorków cherry
•    czerowna papryka
•    garść świeżej bazylii
•    2 słoki tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo 160 g
•    40 g czarnych oliwek Serpis
•    200  g mozzarelli
•    oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
•    sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedź i zahartuj zimną wodą i ponownie dokładnie odcedź. Pokrój pomidorki w ćwiartki, oliwki w plasterki, mozzarellę w kosteczkę, a tuńczyka odcedź i połącz wszystkie te składniki w dużej misce doprawiając oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Wymieszaj z zimnym makaronem. Podawaj jako sałatkę.