Tortilla warzywna

tortilla-warzywna-1

Składniki na 10 porcji:
•    10 placków tortilla
•    800 g groszku ( konserwowego lub mrożonego [ugotowanego])
•    500 g fasoli białej (z puszki)
•    700 g passaty Valfrutta
•    1 puszka pomidorów krojonych Valfrutta
•    300 g dojrzewającego twardego sera
•    1 łyżeczka kminku
•    1 por
•    oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
•    sól i pieprz do smaku


Sposób przygotowania:
Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojony drobno por. Dodaj passatę, krojone pomidory, kminek, sól i pieprz. Gotuj ok. 10 minut i dodaj groszek i fasolę. Na połowie placka wyłóż ciepły sos warzywny, posyp wiórkami sera, przykryj i włóż do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut do zapieczenia.