Pióra z wędzonym boczkiem i warzywami

piora-z-wedzonym-boczkiem-i-warzywami-1

Składniki:
- Międzybrodzki Makaron rurki – 250 g
- Wędzony boczek – ok. 200 g
- Papryka żółta – 1 szt.
- Papryczka czereśniowa – 2 szt.
- Cebula – 1 szt.
- Świeże listki bazylii
- Oliwa
- Sól, pieprz


Przygotowanie:
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Na rozgrzaną patelnię dajemy kilka kropel oliwy, podsmażamy na niej boczek pocięty w cienkie plastry oraz cebulę posiekaną w pióra. Chwilę podsmażamy tak, aby boczek delikatnie się zarumienił. Żółtą paprykę i papryczki czereśniowe kroimy w paski, dodajemy do boczku i podsmażamy mieszając przez 5 minut. Na koniec wykładamy na talerz makaron i podsmażony boczek z warzywami. Całość dekorujemy świeżymi listkami bazylii.