Sałatka z młodych ziemniaków z TABASCO® i natką pietruszki

Składniki:
• 0,8 kg ziemniaków(dobrych sałatkowych)
• mały słoik francuskiej musztardy z całymi ziarnami gorczycy
• pęczek natki pietruszki
• 2 średnie czerwone cebule
• oliwa
• kilka ząbków czosnku
• TABASCO® brand original sauce
• mała garść kaparów
• sok z cytryny
• sól, czarny pieprz
Sposób przygotowania:
Ziemniaki dobrze umyć i ugotować w mundurkach. Powinny być miękkie, ale nie rozgotowane. Po ostudzeniu, należy pokroić ziemniaki w dużą kostkę. Musztardę wymieszać z kilkoma łyżkami oliwy, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić większym strumieniem sosu TABASCO®, sokiem z cytryny i ewentualnie solą oraz pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę (kilka krążków zostawić do ozdoby). Natkę i kapary drobno posiekać. Ziemniaki delikatnie wymieszać z sosem musztardowym, cebulą, natką i kaparami. Odstawić na kilkanaście minut, aby wszystkie smaki dobrze przegryzły się.