Wypasiona jajecznica z żółtym serem

wypasiona-jajecznica-z-zoltym-serem-1

Składniki:
- 100 g boczku wędzonego parzonego
- 1 średnia cebula                                                    
- 4 średnie pieczarki                                             
- 6 jajek                                                         
- 6 pomidorków koktajlowych                         
- 100 g sera Morskiego MSM Mońki                         
- ½ pęczka szczypiorku                                                
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
Boczek pokroić w plasterki lub paski i podsmażyć na patelni na złoty kolor. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w plasterki pieczarki, całość chwilę poddusić. Następnie wbić jajka, doprawić solą, pieprzem i dodać przekrojone na pół pomidorki. Jajecznicę mieszając podgrzewać, aż jajka się zetną. Na koniec posypać pokrojonym w paseczki serem i przez krótką chwilę zapiec od góry, aż ser się rozpuści lub po prostu ser wymieszać z jajecznicą. Podawać z pokrojonym szczypiorkiem.
Smacznego!