Wypasiona jajecznica z żółtym serem
Składniki:
- 100 g boczku wędzonego parzonego
- 1 średnia cebula
- 4 średnie pieczarki
- 6 jajek
- 6 pomidorków koktajlowych
- 100 g sera Morskiego MSM Mońki
- ½ pęczka szczypiorku
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Boczek pokroić w plasterki lub paski i podsmażyć na patelni na złoty kolor. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w plasterki pieczarki, całość chwilę poddusić. Następnie wbić jajka, doprawić solą, pieprzem i dodać przekrojone na pół pomidorki. Jajecznicę mieszając podgrzewać, aż jajka się zetną. Na koniec posypać pokrojonym w paseczki serem i przez krótką chwilę zapiec od góry, aż ser się rozpuści lub po prostu ser wymieszać z jajecznicą. Podawać z pokrojonym szczypiorkiem.
Smacznego!