Delikatny łosoś z rusztu z feerią grillowanych warzyw
Składniki na 2 porcje:
• 1 torebka Ryżu Parboiled marki Britta
• 2 filety z łososia
• 1 mała cukinia
• 1 mały bakłażan
• 1 żółta papryka
• 1 czerwona papryka
• 1 cytryna
• 100 ml oliwy z oliwek
• gałązki tymianku
• sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Warzywa pokrój w plastry o grubości około 0,5 cm. Posól je delikatnie, natrzyj oliwą i posyp posiekanym tymiankiem. Odstaw na około 10-15 minut. Ryż Parboiled marki Britta ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Łososia przypraw solą i pieprzem do smaku, a następnie smaż go ok. 4 minuty z każdej strony. Zamarynowane wcześniej warzywa smaż na patelni grillowej ok. 2-3 minuty z każdej strony tak, aby uzyskać na skórce delikatną, ozdobną krateczkę.
Usmażonego łososia podaj z Ryżem Parboiled marki Britta oraz grillowanymi warzywami. Udekoruj listkami tymianku.