Delikatny łosoś z rusztu z feerią grillowanych warzyw

delikatny-losos-z-rusztu-z-feeria-grillowanych-warzyw-1

Składniki na 2 porcje:
•    1 torebka Ryżu Parboiled marki Britta
•    2 filety z łososia
•    1 mała cukinia
•    1 mały bakłażan
•    1 żółta papryka
•    1 czerwona papryka
•    1 cytryna
•    100 ml oliwy z oliwek
•    gałązki tymianku
•    sól i pieprz do smaku

 
Sposób przygotowania:
Warzywa pokrój w plastry o grubości około  0,5 cm. Posól je delikatnie, natrzyj oliwą i posyp posiekanym tymiankiem. Odstaw na około 10-15 minut. Ryż Parboiled marki Britta ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Łososia przypraw solą i pieprzem do smaku, a następnie smaż go ok. 4 minuty z każdej strony. Zamarynowane wcześniej warzywa smaż na patelni grillowej ok. 2-3 minuty z każdej strony tak, aby uzyskać na skórce delikatną, ozdobną krateczkę.
Usmażonego łososia podaj z Ryżem Parboiled marki Britta oraz grillowanymi warzywami. Udekoruj listkami tymianku.