Roladki z nadziewane żółtym serem na sałatce z botwiny

roladki-z-nadziewane-zoltym-serem-na-salatce-z-botwiny-1

Składniki:
•    ½ kg mięsa mielonego wieprzowo – wołowego
•    200 g kiełbasy podwędzanej
•    150 g sera żółtego Edamskiego MSM Mońki
•    2 jajka
•    3 ząbki czosnku
•    2 łyżeczki oregano
•    1 łyżeczka sosu sojowego
•    bułka tarta
•    sól, pieprz
•    olej do smażenia
•    dwie duże garści młodej botwiny


Przygotowanie:
Do mięsa mielonego dodać zmieloną na maszynce kiełbasę, pokrojony w paseczki ser, jajka i wszystkie przyprawy. Całość dokładnie wymieszać i uformować wałeczki. Każdy obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju na złoty kolor. Podawać na sałatce z młodej botwinki.