Sałatka z winogronami, tuńczykiem i selerem naciowym – lekka , smaczna i zaskakująca!

salatka-z-winogronami-tunczykiem-i-selerem-naciowym-lekka-smaczna-i-zaskakujaca-1

Składniki:
•    2 garście świeżej rukoli
•     2 garście świeżej roszponki
•    kiść czerwonych winogron
•    ser pleśniowy typu gorgonzola
•    tuńczyk w sosie własnym (1 puszka)
•    seler naciowy
•    dresing z soku z cytryny, miodu, musztardy francuskiej z odrobiną oliwy z oliwek
•    paczka chipsów z suszonych owoców od Crispy Natural – Chrup ANANASA
•    prażone migdały


Przygotowanie:
Sałatkę najlepiej podać ułożoną warstwami na talerzu – bez mieszania. Sałatę myjemy i odstawiamy do wysuszenia. Wykładamy ją na talerz po czym dodajemy delikatnie rozdrobnionego tuńczyka. Następnie układamy winogrona – umyte i osuszone kroimy na połówki lub jeśli są większe na ćwiartki. Do takiej kompozycji dodajemy pokruszony ser pleśniowy oraz pokrojonego selera naciowego. Całość skrapiamy dresingiem, posypujemy suszonym ananasem, a następnie uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów. Sałatka gotowa!
Tak przygotowana sałatka z pewnością zaskoczy nasze kubki smakowe, a dzięki połączeniu warzyw i owoców jest ona nie tylko smaczna, ale także bogata w witaminy.