Sałatka z brokułów i sera feta z chlebkami Tovago
Składniki:
- 4 kromki kukurydziano-jaglanych chlebków Tovago
- 1 pierś z kurczaka
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 1 brokuł
- Pół opakowania sera feta
- 2 łyżki curry
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka musztardy
- Ulubione zioła
- Sól i pieprz do smaku
Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 2
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka pokrój w małe kawałki, dopraw curry i odstaw na pół godziny. Brokuł podziel na małe różyczki i ugotuj w lekko osolonej wodzie tak, by pozostał półtwardy. Ser feta pokrój w kawałki. Przygotuj sos przez wymieszanie oliwy, soku z cytryny, musztardy, miodu, ziół, soli i pieprzu. Usmaż kawałki kurczaka w patelni na rozgrzanej oliwie. Wymieszaj kurczaka, ser feta, brokuły i sos. Sałatkę podawaj z chlebkami kukurydziano-jaglanymi Tovago.