Letnia zapiekanka z papryką

letnia-zapiekanka-z-papryka-1

Składniki:
•    1 podłużna bułka pszenna
•    50 g startego sera żółtego Podlaskiego MSM Mońki
•    8 pieczarek
•    1 cebula
•    papryka żółta, czerwona, zielona
•    mały kwiatek brokuła
•    ząbek czosnku
•    Kilka plasterków chorizo lub salami
•    Łyżka oliwy


Sposób przygotowania:
Bułkę posmarować przekrojonym ząbkiem czosnku, aby nabrała aromatu. Pieczarki i cebulę drobno posiekać i lekko podsmażyć na oliwie, następnie ułożyć na bułce i posypać obficie serem. Papryki i kiełbaskę i brokuła pokroić i położyć na wierzchu. Zapiekankę włożyć na kilka minut do piekarnika (najlepsza będzie funkcja grill), aż ser się rozpuści.  Gotową zapiekankę można polać ketchupem.