Przepis na Ice Mango Puffins caffe, czyli mrożoną kawę z mlekiem sojowym i chrupiącymi puffingowanymi owocami mango

przepis-na-ice-mango-puffins-caffe-czyli-mrozona-kawe-z-mlekiem-sojowym-i-chrupiacymi-puffingowanymi-owocami-mango-1

Składniki na jedną porcję:
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ( lub zaparzona w niewielkiej ilości wody i wystudzona porcja kawy parzonej odcedzonej z fusów )
- cukier trzcinowy/ksylitol/zwykły/stewia ( wg upodobań )
- gotowana woda ok 1/5 szklanki
- 2 łyżki zblendowanego mango podprawionego do smaku cukrem trzcinowym ( lub zamiennie dżem z mango )
- mleko sojowe 300 ml
- kostki lodu ( całe lub miażdżone )
- kilka kawałeczków puffingowanego mango BIO  ( Puffins )
- wiórki kokosowe


Przygotowanie:
Do shakera lub dużego słoika wsypać rozpuszczalną kawę oraz cukier i zalać minimalną ilością gorącej wody potrzebną do rozpuszczenia się składników. Dokładnie wymieszać czekając aż kawa i cukier zupełnie się rozpuszczą. Dopełnić mlekiem sojowym (ryżowym, owsianym, lub zwykłym – wg upodobań), dodać zblendowane mango ( lub dżem z mango) shaker zakręcić i dobrze wstrząsnąć kilka razy. Całość przelać do wysokiej szklanki, dodać lód, wymieszać.
Top zalać mleczną pianką ze spienionego mleka ( lub przyozdobić bitą śmietaną), posypać wiórkami kokosowymi oraz kawałkami chrupiącego puffingowanego mango.