Pikantne burgery wieprzowe po hawajsku
Składniki:
• 900 gram mielonej wieprzowiny
• 1/4 szklanki ketchupu
• 1/2 łyżeczki sosu TABASCO® Habanero
• 1/2 łyżeczki pieprzu
• 6 bułek do hamburgerów
• 3 łyżki majonezu
• 6 krążków ananasa, odsączonych
• 1 czerwona cebula, pokrojona w plasterki
• 6 liści sałaty
• 6 plastrów pomidora
Przygotowanie:
Do dużej miski włożyć wieprzowinę, ketchup, sos TABASCO® Habanero, sól i pieprz i wymieszać. Uformować
z mięsa 6 kotletów i grillować/piec po 7 minut z każdej strony lub do wypieczenia.
Na każdej bułce rozsmarować 1,5 łyżki majonezu, położyć mięso, krążek ananasa, plasterek cebuli, sałatę
i pomidora.