Pikantne burgery wieprzowe po hawajsku

pikantne-burgery-wieprzowe-po-hawajsku-1

Składniki:
•    900 gram mielonej wieprzowiny
•    1/4 szklanki ketchupu
•    1/2 łyżeczki sosu TABASCO® Habanero
•    1/2 łyżeczki pieprzu
•    6 bułek do hamburgerów
•    3 łyżki majonezu
•    6 krążków ananasa, odsączonych
•    1 czerwona cebula, pokrojona w plasterki
•    6 liści sałaty
•    6 plastrów pomidora


Przygotowanie:
Do dużej miski włożyć wieprzowinę, ketchup, sos TABASCO® Habanero, sól i pieprz i wymieszać. Uformować
z mięsa 6 kotletów i grillować/piec po 7 minut z każdej strony lub do wypieczenia.
Na każdej bułce rozsmarować 1,5 łyżki majonezu, położyć mięso, krążek ananasa, plasterek cebuli, sałatę
i pomidora.