Zapiekanka z cukinii
Składniki na 6 porcji:
• 2 duże cukinie, pokrojone w plasterki o grubości ok. 1,5 cm
• 1 średni kabaczek, pokrojony w plasterki o grubości ok. 1,5 cm
• 3 małe pomidory, pokrojone na cząstki
• 1 zmiażdżony ząbek czosnku
• 3 łyżki oliwy z oliwek
• 2 łyżki sosu TABASCO® Green Sauce
• 1 łyżka posiekanej świeżej bazylii lub 1 łyżeczka suszonej
• 1 łyżeczka soli
• 1/4 szklanki startego parmezanu
Przygotowanie:
W 2-litrowej formie na zapiekankę połącz wszystkie składniki poza serem i dokładnie wymieszaj. Rozsmaruj całość równomiernie i posyp serem.
Piecz w 220°C przez 30 minut lub do momentu, gdy warzywa zmiękną. Podawaj na ciepło lub na zimno.