Tort z owocami sezonowymi i kremem z białej czekolady
SKŁADNIKI:
• Spody tortowe jasne 400 g Dan Cake,
• Dżem z czarnej porzeczki,
• Jedno opakowanie serka mascarpone 250g,
• Pół szklanki śmietanki kremówki 36%,
• Pół szklanki cukru białego
• 100 gram białej czekolady,
• 1/2 szklanki herbaty malinowej,
• 1 łyżeczka cukru,
PRZYGOTOWANIE
Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodając powoli pół szklanki cukru. Następnie ostrożnie po łyżce dodajemy serek mascarpone, stale mieszając łyżką.
Przygotowujemy poncz – do nasączenia biszkoptów. Starannie mieszając herbatę i łyżeczkę cukru. Czekoladę ucieramy na grubych oczkach tarki. Do dekoracji.
Pierwszy spód tortowy marki Dan Cake układamy na tacy i nasączamy przygotowanym wcześniej pączem, nie za dużo by nie przemoczyć biszkoptu. Na spodzie równo rozsmarowujemy dżem porzeczkowy, następnie układamy 1/2 przygotowanego kremu, przykrywamy drugim nasączonym spodem Marki Dan Cake. Na wierzch i boki tortu nakładamy pozostały krem i wyrównujemy. Boki Tortu starannie obsypujemy wcześniej startą białą czekoladą.
Na torcie układamy owoce sezonowe. Następnie schładzamy tort w lodówce.