Tort z owocami sezonowymi i kremem z białej czekolady

tort-z-owocami-sezonowymi-i-kremem-z-bialej-czekolady-1

SKŁADNIKI:
•    Spody tortowe jasne 400 g Dan Cake,
•    Dżem z czarnej porzeczki,
•    Jedno opakowanie serka mascarpone 250g,
•    Pół szklanki śmietanki kremówki 36%,
•    Pół szklanki cukru białego
•    100 gram białej czekolady,
•    1/2 szklanki herbaty malinowej,
•    1 łyżeczka cukru,


PRZYGOTOWANIE
Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodając powoli pół szklanki cukru. Następnie ostrożnie po łyżce dodajemy serek mascarpone, stale mieszając łyżką.
Przygotowujemy poncz – do nasączenia biszkoptów. Starannie mieszając herbatę i łyżeczkę cukru. Czekoladę ucieramy na grubych oczkach tarki. Do dekoracji.
Pierwszy spód tortowy marki Dan Cake układamy na tacy i nasączamy przygotowanym wcześniej pączem, nie za dużo by nie przemoczyć biszkoptu. Na spodzie równo rozsmarowujemy dżem porzeczkowy, następnie układamy 1/2 przygotowanego kremu, przykrywamy drugim nasączonym spodem Marki Dan Cake. Na wierzch i boki tortu nakładamy pozostały krem i wyrównujemy. Boki Tortu starannie obsypujemy wcześniej startą białą czekoladą.
Na torcie układamy owoce sezonowe. Następnie schładzamy tort w lodówce.