Gazpacho

gazpacho-1

Składniki:
•    700 g pomidorów
•    2 ogórki
•    1 żółta papryka
•    1 zielona papryka
•    2 cebule
•    1 ząbek czosnku
•    4 kromki czerstwego chleba
•    6 łyżek oliwy extra virgin
•    1 łyżka octu
•    sól i pieprz


Przygotowanie:
Kto powiedział, że zupa musi być gorącym daniem serwowanym tylko w okresie jesienno-zimowym? Dzięki starannie dobranym składnikom oraz recepturze zimna zupa to doskonałe danie na lato!
Namoczony wcześniej chleb zmiksuj z żółtą i zieloną papryką, obranym ogórkiem, cebulą, czosnkiem i obranymi ze skórki pomidorami. Dodaj oliwę z oliwek, ocet i sól. Wszystko dokładnie wymieszaj. Wlej zupę do dużej miski i studź w lodówce przez co najmniej godzinę. Gazpacho podawaj udekorowane paseczkami pomidora, papryki i cebuli.