Piramidki warzywne z chlebkami Tovago
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
- 4 kromki pszennych chlebków Tovago
- Pół cukinii
- Pół papryki żółtej i czerwonej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Pół sera feta
- Liście bazylii
Sposób przygotowania:
Cukinię pokój w plasterki o grubości około 0,5 cm. Paprykę pokrój w dużą kostkę (o wielkości zbliżonej do plasterków cukinii). Ser feta pokrój w większe kawałki (o wielkości zbliżonej do plasterków cukinii i kawałków papryki). Na patelni grillowej rozgrzej oliwę i smaż warzywa z obu stron, aż staną się półmiękkie, a na ich powierzchni pojawią się ciemniejsze paski. Bazylię pokrój w wąskie paseczki. Chlebki Tovago przekrój na połówki. Na każdym chlebku ułóż plaster cukinii, ser feta i paprykę. Całość posyp bazylią.