Tosty z pastą z tuńczyka

tosty-z-pasta-z-tunczyka-1

Porcja dla 2 osób:
•    6 kromek chleba tostowego (np. Dan Cake),
•    1 puszka tuńczyka (w sosie własnym lub oleju),
•    2 jajka,
•    ½ cebuli,
•    2 ogórki konserwowe/kiszone,
•    2 łyżki jogurtu naturalnego,
•    sól i pieprz do smaku,
•    ½ opakowania rukoli.


Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w drobną kosteczkę. Tuńczyka odsączyć z oleju lub zalewy. Pokroić cebulę i ogórki w drobną kostkę. Całość dokładnie wymieszać. Dodać jogurt naturalny i doprawić solą i pieprzem. Odłożyć do lodówki na ok. godzinę, aby smaki dokładnie się wymieszały. Chleb utostować. Wyłożyć na niego gotową pastę i udekorować rukolą.
Smacznego!