Puszysty piernikowy deser z miodem i owocami
Składniki na 4 porcje
• 3 małe opakowania naturalnego serka homogenizowanego (3 x 140g)
• 3 łyżki miodu
• 6 łyżek mleka w proszku
• Opakowanie Pierników w czekoladzie (serca, gwiazdy, precle) Lambertz 500g
• Owoce świeże lub z syropu
• Płatki migdałowe
• Tarta czekolada
Przygotowanie:
Pokruszyć pierniki na kawałeczki, serki homogenizowane wymieszać z miodem i mlekiem w proszku. W przygotowanych salaterkach lub szklankach ułożyć warstwę pokruszonych pierniczków i nałożyć łyżką warstwę z serka. Całość przyozdobić owocami, płatkami migdałowymi i tartą czekoladą. Gotowe! Smacznego!
Porada: Deser można nieco uprościć używając tradycyjnego serka homogenizowanego w ulubionym smaku zamiast serka z miodem i mlekiem w proszku.