Przepis na salsę ogórkową z chlebkami Tovago

przepis-na-salse-ogorkowa-z-chlebkami-tovago-1330x2481.jpg

Składniki:
•    8 kromek błonnikowych chlebków Tovago
•    1 długi ogórek (lub 2 mniejsze)
•    Pół czerwonej cebuli
•    1 mały ząbek czosnku
•    1 mała papryczka chili
•    2 łyżki posiekanego koperku
•    1 łyżka soku z limonki
•    2 łyżki oliwy z oliwek
•    Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Ogórek umyj dokładnie i pokrój w bardzo drobną kosteczkę, albo posiekaj. Czerwoną cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Papryczkę chili posiekaj drobno. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Wymieszaj warzywa razem z czosnkiem, koperkiem, sokiem z limonki i oliwą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z błonnikowymi chlebkami Tovago.