Przepis na salsę ogórkową z chlebkami Tovago
Składniki:
• 8 kromek błonnikowych chlebków Tovago
• 1 długi ogórek (lub 2 mniejsze)
• Pół czerwonej cebuli
• 1 mały ząbek czosnku
• 1 mała papryczka chili
• 2 łyżki posiekanego koperku
• 1 łyżka soku z limonki
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ogórek umyj dokładnie i pokrój w bardzo drobną kosteczkę, albo posiekaj. Czerwoną cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Papryczkę chili posiekaj drobno. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Wymieszaj warzywa razem z czosnkiem, koperkiem, sokiem z limonki i oliwą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z błonnikowymi chlebkami Tovago.