Rolki serowe z pieczywa tostowego z dipem paprykowym

rolki-serowe-z-pieczywa-tostowego-z-dipem-paprykowym

Składniki:

- 6 kromek pieczywa tostowego

- 12 plasterków sera Gouda MSM Mońki

- 1 świeża papryka czerwona

- 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów

- 80 g pomidorów suszonych w oleju

- papryka chilli, sól do smaku

 

Przygotowanie:

Świeże pieczywo tostowe rozwałkować wałkiem na ok. 0,5 cm. Na każda kromkę położyć po dwa plasterki sera żółtego i ciasno zwinąć. Zgrillować z dwóch stron na patelni na złot kolor.

Przygotować dip: paprykę pokroić w cząstki i chwilę podsmażyć na oleju z pomidorów. Dodać paprykę chilli i doprawić solą do smaku. Zblendować na gładką masę, ostudzić i przelać do miseczek.