Chrupiąco i apetycznie na grillu

chrupiaco-i-apetycznie-na-grillu!

Rozpoczął się uwielbiany przez Polaków sezon grillowy. Spotkania z rodziną i bliskimi w pięknych okolicznościach przyrody to okazja do smakowitego, pełnego pyszności ucztowania. Aromatyczne grillowe menu w tym sezonie warto wzbogacić o kuszące, chrupkie przekąski, które można przygotować z chlebkami Tovago.

Tradycyjne szaszłyki, karkówka czy kiełbaski to obowiązkowe pozycje podczas każdego grilla. Jednak by podczas sezonu nie popaść w rutynę, można przyrządzić smaczne i proste przekąski. Zaskoczą gości, umilą czas oczekiwania na dania główne i zaostrzą apetyt na więcej! Ideaną propozycją na grillową ucztę będą chrupiące i pełne wiosennych aromatów koreczki. Przygotowane na bazie pysznych chlebków Tovago, z mozarellą, pomidorkami i świeżą bazylią, zachwycą wszystkich uczestników grilla. Chlebki po otwarciu zachowują swoją świeżość, dlatego na grill można zabrać je ze sobą i w mgnieniu oka, wygodnie zaserwować nową porcję koreczków. Chrupiące, lekkie i przede wszystkim smaczne przekąski z pieczywem Tovago to świetny pomysł na kreatywne grillowe menu. Zaskocz gości ze smakiem!

 

KORECZKI Z CHLEBKAMI TOVAGO I MOZARELLĄ

Czas przygotowania: 10 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:

4 kromki kukurydziano-jaglanych chlebków Tovago

Garść małych kulek mozzarelli

Garść czarnych oliwek

Liście świeżej bazylii

Sposób przygotowania:

Chlebki Tovago pokrój w kostkę o wielkości około 1 cm. Na wykałaczkę nabij kawałek chlebka Tovago, małą kulkę mozzarelli, kolejny kawałek chlebka i czarną oliwkę. Bazylię pokrój w paseczki i posyp nią koreczki.