Smoothie z mango i limonką
Składniki:
• 1 duże mango
• 500 ml mleka roślinnego (np. kokosowe lub ryżowe)
• 60 g miodu płynnego
• sok i skórka otarta z 1 limonki
• ok. 150 g drobnego lodu przygotowanego w woreczkach marki Gosia
Krok 1. Mango oddzielić od pestki, a następnie jego kawałki nadkroić wzdłuż oraz w poprzek. Odwracając skórkę do środka odkrawać miąższ do miski.
Krok 2. Dodać sok i skórkę z limonki do miski, a następnie wszytsko zmiksować z mlekiem.
Krok 3. Dodać miód i zmiksować ponownie.
Krok 4. Przed podaniem dodać kruszony lód przygotowany wcześniej w woreczkach marki Gosia. Dzięki tym woreczkom pokruszony lód przygotujesz w sprytny sposób. Po zamrożeniu wody, wystarczy potrząsnąć woreczkiem, a drobne kostki lodu spadną na jego dno.