Przepis na stek w mięcie
Składniki:
- 80 dag polędwicy wołowej
- 5 dag masła
- 1 łyżka mięty
- 4 pomidory
- Czosnek mielony Appetita
- Bazylia Appetita
- Pieprz czarny mielony Appetita
- 4 kromki chleba tostowego
- Oliwa
- Ocet balsamiczny
- Sól morska
Przygotowanie:
Z polędwicy wykrój steki po około 20 dag każdy. Mięso dopraw pieprzem i solą morską. Na patelni rozgrzej oliwę i smaż steki około minuty z każdej strony. Dodaj masło i liście mięty. Całość zdejmij z patelni, przełóż na folię aluminiową, zawiń i wstaw do piekarnika na około 5 minut. Pomidory pokrój w kostkę, dodaj czosnek, oliwę, ocet balsamiczny, bazylię i dopraw całość solą i pieprzem. Z chleba zrób grzanki. Na talerzu połóż grzanki, pomidory i stek, a całość polej sosem, który powstał podczas pieczenia.