Spaghetti z indykiem, brukselką oraz jajkiem
Czas przygotowania: 30 minut
Poziom trudności: łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Składniki:
- Makaron Lubella Spaghetti 300 g
- 4 jaja
- Cebula 100 g
- Brukselka 100 g
- Pierś z indyka 200 g
- Żurawina 30 g
- Natka pietruszki 30 g
- Parmezan 40 g
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
- Makaron gotujemy w osolonej wodzie według zaleceń producenta. Jajka gotujemy na twardo. Brukselkę myjemy i kroimy na mniejsze części.
- Indyka i cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy, dodajemy żurawinę. Łączymy
z ugotowanym i odcedzonym wcześniej makaronem. Posypujemy parmezanem
i posiekaną natką pietruszki. - Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dekorujemy natką pietruszki oraz pokruszonym jajkiem.