Spaghetti z indykiem, brukselką oraz jajkiem

spaghetti-z-indykiem,-brukselka-oraz-jajkiem-

Czas przygotowania: 30 minut

Poziom trudności: łatwy

Ilość porcji: dla 4 osób

Składniki:

  • Makaron Lubella Spaghetti 300 g
  • 4 jaja
  • Cebula 100 g
  • Brukselka 100 g
  • Pierś z indyka 200 g
  • Żurawina 30 g
  • Natka pietruszki 30 g
  • Parmezan 40 g
  • Sól, pieprz

 

Przygotowanie:

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według zaleceń producenta. Jajka gotujemy na twardo. Brukselkę myjemy i kroimy na mniejsze części.
  2. Indyka i cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy, dodajemy żurawinę. Łączymy
    z ugotowanym i odcedzonym wcześniej makaronem. Posypujemy parmezanem
    i posiekaną natką pietruszki.
  3. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dekorujemy natką pietruszki oraz pokruszonym jajkiem.