Tosty z twarożkiem, marynowaną dynią i orzechami – idealne na śniadanie
Składniki na tosty
- 250 g białego twarogu
- 1 opakowanie jogurtu naturalnego
- 100 g orzechów włoskich Chandler Bakalland
- Kilka kromek pełnoziarnistego pieczywa
- Kilka łyżek płynnego miodu
Składniki na marynowaną dynię
- 1 duża dynia
- 3 szklanki cukru trzcinowego
- Kilka goździków
- 1 łyżeczka czarnego pieprzu w ziarnach
- 1 szklanka octu winnego
- Szczypta chilli
- Sól do smaku
Przepis na tosty
Twaróg rozrabiamy z jogurtem, dodajemy posiekane orzechy. Wszystko dokładnie mieszamy. Pokrojone kawałki chleba podpiekamy w piekarniku przez ok. 5 minut. Na gotowe grzanki nakładamy twaróg, zamarynowaną dynię i posiekane orzechy włoskie. Gotowe grzanki polewamy łyżeczką miodu do smaku.