Przepis na zupę krem z orzechami makadamia

przepis-na-zupe-krem-z-orzechami-makadamia

Składniki:

- 3 średniej wielkości ziemniaki

- 1 por

- 1 cebula

- 2,5 kostki rosołowej

- 6 opakowań (420 g) orzechów makadamia Helio

- 200 ml śmietany kremówki

- oliwa

 

Przygotowanie:

Pokrój w kostkę trzy ziemniaki, białą część pora i jedną cebulę. Podsmaż chwilę na odrobinie oliwy. Rozpuść 2,5 kostki rosołowej w jednym litrze ugotowanej wody i zalej gotowym bulionem ziemniaki, pora i cebulkę. Gotuj przez około 20 minut. Po wystudzeniu dodaj orzechy (420 g) makadamia i miksuj na gładki krem, dodając 200 ml kremówki.

 

Zupę można podawać zarówno w wersji na zimno jak i ciepło.