Pancakes z prażonymi jabłkami i cynamonem
Składniki:
- 1 słoik prażonych jabłek marki Sandra
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 ½ szklanki mleka
- 2 jajka
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki syropu klonowego
- 3 łyżki cynamonu
- szczypta soli
- olej
Przygotowanie:
W misce dokładnie mieszamy ze sobą jajka, mleko, mąkę, sól, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia oraz roztopione masło. Na patelni rozgrzewamy olej, a następnie na jej powierzchni formułujemy nieduże placki. Dokładnie przypiekamy je z każdej strony, aż do pojawienia się na ich wierzchu pęcherzyków. Następnie w garnku podgrzewamy prażone jabłka, które posypujemy cynamonem. Gotowe pancakes przekładamy na talerze, dekorujemy gotowymi jabłkami, a następnie polewamy syropem klonowym.