Pudding czekoladowy z kajmakiem i krokantem

pudding-czekoladowy-z-kajmakiem-i-krokantem

Składniki:

  • 2 opakowania budyniu czekoladowego Pyszny Budyń Delecta
  • 10 herbatników
  • 300 ml gorącej wody
  • puszka kajmaku tradycyjnego Bakalland
  • 1 opakowanie posypki arachidowej DecoradaDelecta

 

 Sposób przygotowania:

  1. Przygotowuj ozdobne słoiczki, miseczki lub pucharki. Dno każdego naczynka wyłóż pokruszonymi herbatnikami.
  1. Przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu, zalewając zawartość torebek 300 ml wrzątku i mieszając do momentu zgęstnienia. Do budyniu dodaj 2-3 łyżki kajmaku i mieszaj aż do połączenia się składników. Następnie podziel budyń na 4 części i wyłóż go na warstwie herbatników.
  1. Deser udekoruj warstwą masy kajmakowej i obfitą porcją krokantu z orzechów arachidowych. Podawaj na ciepło.

 

Smacznego!