Pudding czekoladowy z kajmakiem i krokantem
Składniki:
- 2 opakowania budyniu czekoladowego Pyszny Budyń Delecta
- 10 herbatników
- 300 ml gorącej wody
- puszka kajmaku tradycyjnego Bakalland
- 1 opakowanie posypki arachidowej DecoradaDelecta
Sposób przygotowania:
- Przygotowuj ozdobne słoiczki, miseczki lub pucharki. Dno każdego naczynka wyłóż pokruszonymi herbatnikami.
- Przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu, zalewając zawartość torebek 300 ml wrzątku i mieszając do momentu zgęstnienia. Do budyniu dodaj 2-3 łyżki kajmaku i mieszaj aż do połączenia się składników. Następnie podziel budyń na 4 części i wyłóż go na warstwie herbatników.
- Deser udekoruj warstwą masy kajmakowej i obfitą porcją krokantu z orzechów arachidowych. Podawaj na ciepło.
Smacznego!