Fritata ze spaghetti i makrelą
Składniki:
- 4 jaja
- 100ml śmietany
- 5 łyżek startego sera żółtego
- 250 g ugotowanego makaronu spaghetti
- 1 puszka makreli
- 1 pomidor
- Olej
Przyprawy np. marki Kamis:
- ½ łyżeczki czosnku granulowanego
- 1/2 łyżeczka bazylii
- 1 łyżeczka oregano
- Pieprz
- Sól
Przygotowanie:
Makaron ugotuj i wymieszaj ze startym żółtym serem, pokrojonymi w kostkę pomidorami i makrelą. Dodaj czosnek i zioła. Całość przypraw solą i pieprzem.Następnie, ubij jajka na puszystą masę i dodaj do nich śmietanę.Jajka delikatnie wymieszaj z przygotowanymwcześniej makaronem. Fritatę smaż na patelni z dwóch stron.