Babeczki z nutą chili
Składniki:
- Babeczki na 1001 sposobów o smaku czekoladowym Delecta
- 2 jajka
- 100 ml mleka
- 100 ml oleju
- Krem tortowy o smaku czekoladowym Delecta
- pół łyżeczki chili
- szczypta chili do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Przygotowuj 12 papilotek i metalową formę do wypieku muffinek, a następnie nagrzej piekarnik do 180°C (bez termoobiegu). Do wysokiego naczynia wbij jajka, dodaj mleko, olej i wsyp zawartość torebki z mieszanką Babeczek na 1001 sposobów. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż masa będzie gładka.
- Zawartość torebki z kremem tortowym wsyp do wysokiego naczynia i dolej mleko. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty do uzyskania gładkiej i puszystej masy.
- Do foremek nałóż ciasto do ¾ich wysokości. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20-25 minut, aż babeczki się zarumienią.
- Po ostudzeniu babeczek, przekrój je na pół i przełóż 1 łyżką kremu czekoladowego. Udekoruj wierzch babeczki odrobiną kremu i szczyptą chili.