Babeczki z nutą chili

babeczki-z-nuta-chili

Składniki:

  • Babeczki na 1001 sposobów o smaku czekoladowym Delecta
  • 2 jajka
  • 100 ml mleka
  • 100 ml oleju
  • Krem tortowy o smaku czekoladowym Delecta
  • pół łyżeczki chili
  • szczypta chili do dekoracji

 Sposób przygotowania:

  1. Przygotowuj 12 papilotek i metalową formę do wypieku muffinek, a następnie nagrzej piekarnik do 180°C (bez termoobiegu). Do wysokiego naczynia wbij jajka, dodaj mleko, olej i wsyp zawartość torebki z mieszanką Babeczek na 1001 sposobów. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż masa będzie gładka.
  1. Zawartość torebki z kremem tortowym wsyp do wysokiego naczynia i dolej mleko. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty do uzyskania gładkiej i puszystej masy.
  1. Do foremek nałóż ciasto do ¾ich wysokości. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20-25 minut, aż babeczki się zarumienią.
  1. Po ostudzeniu babeczek, przekrój je na pół i przełóż 1 łyżką kremu czekoladowego. Udekoruj wierzch babeczki odrobiną kremu i szczyptą chili.