Zupa krem z krewetkami i koprem
Składniki:
- 1 opakowanie Zupy krem z czerwonych warzyw Proste Historie 450 g
- 2 czubate łyżki masła
- 3 ząbki czosnku
- papryczka chilli
- 4 kromki chleba pszennego
- 220 g krewetek koktajlowych
- 200 ml białego wina
- kilka gałązek kopru
- sól do smaku
Sposób przygotowania:
Zupę krem z czerwonych warzyw Proste Historie wsyp do ok. 600 ml gotującego się bulionu. Gotuj około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Zupę lekko przestudź, a następnie zmiksuj i dopraw przyprawą z koperkiem dołączoną do opakowania.
Pokrój kromki chleba w kostkę, zarumień na patelni do uzyskania złotego koloru, przełóż na talerz.
Następnie na patelni rozpuść masło, dodaj posiekane ząbki czosnku, posiekaną ostrą papryczkę chilli i krewetki. Smaż przez 2 minuty na dużym ogniu, podlej białym winem i duś przez kolejne 5 minut. Dopraw solą, posyp posiekanym koprem i wymieszaj zawartość patelni z przygotowaną zupą krem. Krótko zagotuj i serwuj z grzankami.