Kotlety jajeczno-jaglane (porcje) – pomysł na niebanalny obiad!
Składniki (ok. 8 kotlecików):
- 1 słoiczek Pomidorków koktajlowych półsuszonychPonti
- 7 jajek L
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 1 średni pęczek koperku
- 1 łyżeczka soli morskiej lub himalajskiej
- 1/2 łyżeczki soli
- oliwa z oliwek Extra VergineOlitalia
- tarte orzechy lub bułka tarta (do panierowania)
Wykonanie:
- 6 jajek ugotuj na twardo. Ostudź i obierz ze skorupek. Rozgnieć widelcem.
- Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą i ugotuj.
- Kaszę, jajka, pokrojony koperek i pomidorki przełóż do miski. Dodaj jajko, przyprawy, wymieszaj.
- Formuj średniej wielkości kotlety, panieruj i smaż na średnim ogniu z obu stron. Podawaj ze świeżymi warzywami.