Sałatka ze szpinakiem i bakaliowym dressingiem
Składniki:
- 500 g liści młodego szpinaku
- 1 gruszka
- 100 g Słonecznego Trio Bakalland (rodzynka, miechunka, żurawina)
- 75 g orzechów włoskich Chandler Bakalland
- 50 g koziego sera
- 2 łyżki miodu
- ½ łyżeczki soku z cytryny
Liście szpinaku myjemy i układamy na talerzu, gruszkę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w cienkie plasterki, dodajemy kozi ser pokrojony w kosteczkę. Bakalie: żurawinę, rodzynki i Złote owoce wkładamy do rondelka, mieszamy z dwiema łyżeczkami miodu i połową łyżeczki soku z cytryny. Dressing gotujemy na małym ogniu, aż wszystkie składniki się połączą, następnie dodajemy go do sałatki. Całość dekorujemy połówkami orzechów Chandler.