Sałatka ze szpinakiem i bakaliowym dressingiem

salatka-ze-szpinakiem-i-bakaliowym-dressingiem

Składniki:

  • 500 g liści młodego szpinaku
  • 1 gruszka
  • 100 g Słonecznego Trio Bakalland (rodzynka, miechunka, żurawina)
  • 75 g orzechów włoskich Chandler Bakalland
  • 50 g koziego sera
  • 2 łyżki miodu
  • ½ łyżeczki soku z cytryny

Liście szpinaku myjemy i układamy na talerzu, gruszkę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w cienkie plasterki, dodajemy kozi ser pokrojony w kosteczkę. Bakalie: żurawinę, rodzynki i Złote owoce wkładamy do rondelka, mieszamy z dwiema łyżeczkami miodu i połową łyżeczki soku z cytryny. Dressing gotujemy na małym ogniu, aż wszystkie składniki się połączą, następnie dodajemy go do sałatki. Całość dekorujemy połówkami orzechów Chandler.