Zielone szparagi w aksamitnym kremie ziemniaczanym

zielone-szparagi-w-aksamitnym-kremie-ziemniaczanym

Składniki:

 

- Kiszka Ziemniaczana (np. firmy Gzella)300g

- mleko                                               250ml

- świeży tymianek    ½ pęczka

- pieprz czarny do smaku

- masło                        1 łyżka

- szparagi świeże, zielone                   1 pęczek

 

Wykonanie:

Z kiszki ziemniaczanej zdjąć osłonkę i przełożyć do rondelka. Zalać mlekiem, dodać posiekany tymianek oraz pieprz do smaku. Podgrzewając i często mieszając rozprowadzić kiszkę w mleku do uzyskania jednolitej konsystencji. Gdy całość się zagotuje, zdjąć z ognia, dodać masło i wymieszać.

Szparagi ugotować do miękkości w lekko osolonej i osłodzonej wodzie.

Podawać z gorącym kremem ziemniaczanym.