Łosoś z chilli
Łosoś należy do jednej z najtłustszych ryb. Z tego powodu jest też łatwy do przyrządzenia, zarówno na grillu, patelni, jak i w piecu. Najlepiej jest go podawać w towarzystwie warzyw i cytryny. Podczas przygotowywania łososia,nie trzeba dodawać ani kropli tłuszczu.
Składniki:
- Łosoś
- Papryka chili marki Kühne
- Czerwona papryka
- Cytryna
- Sól morska
- Pieprz
- Natka pietruszki
- Listek bazylii do dekoracji
Przygotowanie:
Cytrynę dokładnie umyj. Skórkę zetrzyj na tarce, a z pozostałości wyciśnij sok. Łososia polej sokiem z cytryny, dodaj startą skórkę, natkę, sól i pieprz. Natrzyj wszystkim dokładnie rybę i odstaw na godzinę do lodówki. W tym czasie pokrój paprykę czerwoną i chili. Łososia grilluj ok. 15 minut. Gotową rybę ułóż na warzywach. Udekoruj bazylią.