Sprawdzony przepis na leguminę z musem truskawkowym
Składniki:
- 450 g Twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
- 2 żółtka
- 2 białka
- 100 g cukru drobnego
- 3 łyżki żelatyny
- 250 g pokrojonych truskawek
Wszystkie składniki pozostawić, aby miały temperaturę pokojową.
Żółtka utrzeć z połową cukru, dalej ucierając dodawać twarożek. Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody, gdy napęcznieje rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody. Bardzo dokładnie połączyć z masą. Białka ubić na sztywno, dalej ubijając dodawać pozostały cukier. Powstałą bezę połączyć z masą. Dodać truskawki, wymieszać i przełożyć do pucharków lub szklanek. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Podawać udekorowane bitą śmietaną i świeżymi truskawkami.
SMACZNEGO!