Lody jogurtowe z żurawinowym musem
Składniki:
- 1 duże opakowanie jogurtu greckiego (330 g)
- 100 ml schłodzonego mleka skondensowanego
- 100 g Żurawiny z sokiem z granatu Bakalland
- Pół szklanki soku porzeczkowego
- 50 g BA! Musli Chrupiące 5 owoców leśnych
- Patyczki do lodów
- Foremki do lodów
Jogurt grecki przekładamy do naczynia, dodajemy do niego skondensowane mleko i dokładnie mieszamy. Masę wkładamy do lodówki na ok. godzinę, w tym czasie pamiętajmy, aby kilka razy masę dokładnie wymieszać. Z żurawiny i soku przygotowujemy na patelni mus, który gotujemy tak długo, aż wszystkie składniki połączą się z sobą. Wystudzony mus dodajemy do masy. Następnie masę przekładamy do silikonowych foremek do lodów, końcówki posypujemy musli, a na sam koniec wkładamy patyczki. Lody powinny chłodzić się w zamrażalniku przez całą noc.