Wrzuć snacka do plecaka, czyli słodki powrót do szkoły

wrzuc-snacka-do-plecaka,-czyli-slodki-powrot-do-szkoly

Głód wiedzy to nie wszystko. Czasem, aby wiedza przyswajana była bez przeszkód należy najpierw zaspokoić apetyt. Jakie smakołyki mogą znaleźć się w plecaku naszego dziecka, aby w czasie przerwy miało pod ręką nie tylko przepyszne, ale i sycące drugie śniadanie? Odpowiedzią są poręcznie zapakowane przekąski, wśród których odnajdziemy apetyczną, drożdżową Babeczkę wypełnioną nadzieniem kakaowym, biszkoptowe Ciacho z aksamitnym kremem oraz Croissant z ciasta półfrancuskiego w odsłonie nugatowej i mleczno-karmelowej.

W szkole najczęściej czas płynie w bardzo wolnym tempie. Szczególnie, gdy do obiadu daleko, a kiszki grają marsza i skutecznie przeszkadzają chłonąć przekazywaną na lekcji wiedzę. Jak temu zaradzić? Szybkim i smakowitym dodatkiem do drugiego śniadania będą pyszne słodkości od Dan Cake, które odegnają głód i wywołają uśmiech na twarzy każdego dziecka… i nie tylko.

Przyjacielska babeczka

Nawet najpyszniejszy posiłek smakuje znacznie lepiej, gdy zjeść go możemy w miłym towarzystwie. Zawierająca aż 30% z nadzienia kakaowego Babeczka drożdżowa to chwila słodkiego zapomnienia, któramoże byćdzielona z najlepszą przyjaciółką czy kolegą z ławki – w końcu wygodne opakowanie kryje w sobie aż dwie babeczki.To także sposób na zapewnienie zapasu pysznych słodkości nie na jedną przerwę, a dwie. Szczelne zamknięcie pozwala natomiast na ich bezpieczne przechowywanie i przenoszenie w plecaku wypełnionym książkami, gadżetami i przyborami do pisania.

Apetyczne ciacho

Tak jak w przypadku lodów, gdzie dylemat pomiędzy śmietanką, a czekoladą jest trudny do rozwikłania, tak i wybierając inne słodkościniełatwo zdecydować się na jeden smak. Przekąską doskonałą dla wymagających milusińskich jest mięciutkie Ciacho, oblane mleczną czekoladą, a wypełnione… puszystym i mlecznym kremem. – Znakiem rozpoznawczym deserowego ciastka biszkoptowego, zanurzonego w polewie kakaowej, jest element zaskoczenia, który nadchodzi w chwili degustacji.– mówi Wiktor Kowalski, ekspert firmy Dan Cake.

- Klasyczny przysmak kryje w sobie bowiem delikatne, śmietankowe wnętrze, które sprawia, że zarówno tuż po wyjęciu z opakowania, jak i po wcześniejszym schłodzeniu w lodówce otwierają się przed nami zupełnie nowe doznania smakowe.

Kultowy rogalik

Zainspirowany francuską sztuką cukierniczą rumiany croissant bez wątpienia należy go grona najbardziej uwielbianych przez dzieci słodkich pyszności. Finezyjnie zawinięte, puszyste ciasto półfrancuskie, z kremowym nadzieniem z orzechów laskowych lub mleczno-karmelowym wnętrzem, łączy w sobie atuty najpyszniejszej kanapki i ciastka. Croissant od Dan Cake, stanowiąc doskonały zamiennik dla kupowanych naprędce batonów, zaspokoi głód nie tylko małych koneserów słodkości, ale i nauczycieli, którym przecież również potrzebna jest chwila słodkości w czasie długiej przerwy.