Złocista owsianka z jabłkami na diamantowe śniadanie
Śniadanie to posiłek, którym możemy dobrze rozpocząć dzień. Pożywne, wartościowe i smaczne, wywołuje uśmiech na twarzy i dodaje energii. Owsianka z karmelizowanymi jabłkami to jeden z tych kulinarnych pomysłów, które warto wypróbować na pierwsze danie. Pełna składników odżywczych, z aromatycznymi dodatkami, zasmakuje wszystkim domownikom i rozpromieni każdy poranek! Złocisty, apetyczny kolor owsianki i słodki, karmelowo-miodowy smak uzyskasz, dodając naturalny cukier trzcinowy Dry Demerara Diamant i aksamitny Syrop Trzcinowy Złocisty Diamant do polania.
Owsianka z jabłkami i cynamonem, przygotowana na mleku roślinnym z dodatkiem naturalnych słodkości, to propozycja dla osób ceniących wartościowe posiłki i wyjątkowy smak. Idealne pierwsze śniadanie, które pozytywnie nastraja na resztę dnia. Słodkie, karmelowo-miodowe nuty uzyskasz, dodając naturalny cukier trzcinowy Dry Demerara Diamant i Syrop Trzcinowy złocisty Diamant do polania. Najwyższej jakości, bez konserwantów i sztucznych składników, są doskonałą alternatywą dla tradycyjnych słodzików czy syropu klonowego. Dzięki nim poranna owsianka będzie złociście piękna i kusząco słodka. To sposób na słoneczne poranki nawet w pochmurny dzień!
Diamantowa owsianka z karmelizowanymi jabłkami
Składniki:
- 3 duże jabłka
- 100g Cukru Trzcinowego Dry Demerara Diamant
- szczypta cynamonu
- 100g płatków owsianych błyskawicznych
- 300g mleka roślinnego
- Syrop Trzcinowy Złocisty Diamant do polania
Sposób przygotowania:
Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Na patelnię wsypać cukier i podgrzewać, aż powstanie karmel, nie mieszać. Dodać jabłka i cynamon, dusić 5 minut. Dodać płatki owsiane i wymieszać. Wlać mleko i gotować chwilę, aż owsianka zgęstnieje. Przed podaniem polać syropem trzcinowym.